Как да удължим живота на батерията ни, съветват от Ardes.bg

Съществуват различни видове батерии за отделните електронни джаджи, които имат определен начин на използване за удължаване на техния живот. В следващите редове ние от Ардес ще дадем няколко съвета в тази посока, за да Ви помогнем по-дълго да се радвате на новите си електроники.

Удължаване живота на батерията

Какви видове батерии има

Съвременните решения представляват различни по размери акумулатори, които имат способността да акумулират определено количество електроенергия, която после да отдават за захранването на различните електроники. От това количеството всъщност се определя и капацитета на батерията. Колкото по-голям е той, толкова повече електричество ще съхрани с едно презареждане и по-дълго ще използвате любимото си устройство. Презареждането може да се извършва както от ел. контакта в дома, така и чрез соларно зарядно от слънцето.

Съвременните варианти в по-голямата част от случаите всъщност са акумулатори, предназначени за лаптоп, за телефон и други. Те са вградени в корпуса на самото устройство, но съществуват и външни преносими решения с по-голям капацитет, наричани още банки за мощност или Power Bank. От тях съществуват комбинирани соларни модели, с вграден слънчев панел и с конектори за адаптер на 220V.

Според технологията, по която са направени, съвременните модели се делят на литиево полимерни и литиево йонни. Обикновения потребител може и да не забелязва никаква разлика, но конструктивно тя е налице. Първите са по-новото поколение технология при батериите.

Как да удължим живота им

Съществуват различни трикове за правилна експлоатация и съответно удължаване на живота на съвременните батерии. Ето и най-ефективните от тях:

  • не допускайте пълния разряд на акумулатора – при разряд до 45-50% можете отново да извършите зареждане;
  • не загрявайте и не дръжте на ниски температури – оптималната температура да е около 15-20  °C;
  • винаги поддържайте частично наличен заряд – ако предстои да не използвате акумулатора дълго време, то заредете го поне до 45-50%;
  • зареждайте само с оригиналното зарядно устройство на съответната джаджа – така вероятността да удължите живота на акумулатора е най-голяма.

На кой можем да се доверим ако не сме сигурни в избора

В онлайн магазина на Ardes.bg е достъпна широка гама от батерии за лаптоп, за телефон, външни преносими, соларни и много други на най-добра цена. Те имат различни технически параметри, чрез които спрямо потребността се прави и избора. Ето защо, ако не сте добре запознат с тези особености, можете безплатно да използвате компетенцията на нашите експерти, които ще Ви съдействат безвъзмездно.

Съществуват различни видове батерии за отделните електронни джаджи, които имат определен начин на използване за удължаване на техния живот. В следващите редове ние от Ардес ще дадем няколко съвета в тази посока, за да Ви помогнем по-дълго да се радвате на новите си електроники. Какви видове батерии има Съвременните решения представляват различни по размери акумулатори,…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *