Какво ще се случи с цените на имотите във Варна през 2021

Какви са очакванията на експертите

В настоящата ситуация с COVID-пандемията, пред която сме изправени в последната година, категорични прогнози е трудно да бъдат направени. Накъде ще тръгнат цените също. Динамичността на пазара през 2021 година зависи от развитието на пандемията и справянето с нея, състоянието на икономиката и предотвратяването на криза. Ниските лихвени проценти на жилищните кредити в комбинация със засиленото търсене в момента също оказват влияние върху покупките и продажбите. Притокът към големите градове започна да се променя и се увеличава търсенето на имоти в по-малките градове. Особено засилено е търсенето и в град Варна.

Да купим или да наемем жилище, кое ще бъде по-изгодно?

За момента закупуването на жилище в област Варна е по-добрата инвестиция от наемането на имот. Все още не се наблюдава спад на цените, а търсенето на наеми е краткосрочно.  Много българи, живеещи в чужбина, се завърнаха през изминалата година, търсейки къщи или апартаменти в България. Закупуването на имот във Варна винаги ще бъде добра инвестиция, тъй като съчетава удобствата на големия град с положителния дух на курорта. 

Ще повлияе ли пандемията на цените

Цените в момента се задържат в същия диапазон, както в последните години. Не са забелязва спад. Развитието на пандемията би могло да доведе до растеж на цените, ако продължи и търсенето. Тенденцията е засилено търсене на къщи и апартаменти ново строителство. Очаква се през 2021 година това да продължи, тъй като в града се развиват много нови инвестиционни проекти. 

Къде може да следим цените

Ако сте решили да закупите жилище, Ви съветваме да се свържете с професионалистите в бранша, които ще Ви дадат най-пълна и полезна информация. Най-добрият съветник за цената на имот, както за покупка, така и за продажба за град Варна, е довереният брокер. Цените можете да следите в сайтовете на специализираните агенции, в които има богат избор от супер имоти във Варна.

Какви са очакванията на експертите В настоящата ситуация с COVID-пандемията, пред която сме изправени в последната година, категорични прогнози е трудно да бъдат направени. Накъде ще тръгнат цените също. Динамичността на пазара през 2021 година зависи от развитието на пандемията и справянето с нея, състоянието на икономиката и предотвратяването на криза. Ниските лихвени проценти на…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *