Как да почистим мокет, споделят от CarpetMax.bg

Присъствието на мокет в дома ни създава усещане за комфорт, мекота и хармония. За разлика от твърдите подови настилки, този вид меко покритие за под ни осигурява и топлина, което е изключителен плюс за по-студените месеци от годината. Можем да изберем мокетена подова настилка в най-различни десени и принтове, които да допълнят красивия интериор у дома. Открийте разнообразие от мокети в CarpetMax.bg и преобразете жилището си по възможно най-добрия начин. 

Как се извършва почистване на мокет

След като вече сме се сдобили с подходящ вид мокетена настилка, трябва да помислим и за нейното редовно почистване. Повърхностно чистене или дълбоко пране – и в двата случая е редно да се разберем отрано коя е най-ефективната техника и кой препарат против петна би свършил отлична работа. За да не губим време при поддръжката на любимата си мека подова настилка, трябва да сме добре запознати с прилаганите методи от специалистите по чистотата. 

Важно е от какъв точно материал е изработен мокетът. Съществуват вълнени, полиестерни и полиамидни покрития, всяко едно от които изисква специална грижа. Има обаче някои трикове, които са панацея при упорити петна и замърсявания от всякакъв вид. Ето ги и тях:

  • Когато видите петно, не се втурвайте да го почистване чрез търкане. Наместо да го отстраните, по-скоро ще размажете петното, което ще го направи още по-трудно за премахване;
  • Червеното вино върху мокетената настилка не бива да бъде повод за отчаяние – за да го елиминирате, трябва просто да го попиете с подходяща кърпа, а след това да поръсите мястото със сода;
  • Кремът за бръснете е също доста ефективно средство за почистване на петна върху подовата настилка. За да бъде резултатът добре, е нужно да изчакате петното да изсъхне, преди да ги третирате с веществото;
  • Прахосмукачката е задължителна във всички случаи, защото тя отстранява праховите частици и по-едрите боклуци;
  • При почистването на мокета не използвайте прекалено агресивни препарати, тъй като те могат да нарушат неговата цялост.

Колкото по-внимателно се грижите за мекото подово покритие, толкова по-дълго ще го имате в дома си. Извършвайте щателно и щадящо почистване за отлични резултати. Доверете се на CarpetMax.bg. 

Колко често

Ежедневното почистване на мокетеното покритие с прахосмукачка е препоръчително. За да запазим неговия цвят и мекота за по-дълго време, трябва и да го перем през определен период от време. Купете подходящ мокет от онлайн магазин CarpetMax и се погрижете за уюта у дома.

Присъствието на мокет в дома ни създава усещане за комфорт, мекота и хармония. За разлика от твърдите подови настилки, този вид меко покритие за под ни осигурява и топлина, което е изключителен плюс за по-студените месеци от годината. Можем да изберем мокетена подова настилка в най-различни десени и принтове, които да допълнят красивия интериор у…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *