Как да изглеждате перфектно на снимките в Instagram

Използването на правилния филтър в Instagram е истинско изкуство, с което можете да изглеждате ослепително на снимките си.

Правилният филтър ще направи чудеса – недостатъците по кожата са омекотени, устните са леко замъглени, а кожата придобива този ефектен блясък като от пламък на свещ. С грешния филтър обаче може да си докарате вид, сякаш сте купонясвали няколко нощи подред (и да си го кажем – сериозно сте се понапили) – с тъмни кръгове под очите, подчертани фини бръчици и сенки, които състаряват лицето.

За да не се окаже, че селфито ви ви представя в подобна светлина, научете какво могат някои филтри, за да заблестите на снимката.

Въпреки че един черно-бял филтър не е очевидният избор, когато сте с цветен грим, черно-бялото придава много шик излъчване. Затова не пропускайте да проверите как изглежда кадърът с такъв филтър – резултатът може да ви изненада приятно.

Изглеждаме перфектно на снимки в Instagram

Willow ще омекоти контура на лицето, изглежда невероятно с класически дързък грим, но не е подходящ за опушени очи или визия без спирала. Inkwell е вариант на Willow, който придава повече контраст и не прощава недостатъци. Бледите лица може и да са малко размътени с този филтър, но за сметка на това ярките устни изглеждат чудесно.

За леките розови тонове изберете 1977. И тук обаче се набляга на контраста, затова не очертавайте контурите на лицето твърде много – рискувате да изглеждате “насинени”. Меките грим визии излизат страхотно с този филтър, докато тези с повече блясък ще придобият ретро излъчване.

Mayfair е топъл и придава меки отблясъци и контури, което и идеално за визия без грим. Прави всичко да изглежда малко по-плътно и “богато”. Именно тази плътност може да направи грима на очите, бронзатора или фон дьо тена малко по-тежки от необходимото. Ако пък така или иначе използвате по-тежък грим, Sutro ще го омекоти с една идея. Модерните устни в цвят maroon(кестеняво) и опушените очи ще ви направят да изглеждате като филмова звезда.

За подсилване на грима използвайте Rise. Този филтър “замазва” несъвършенствата и прилага топъл блясък. Зоната под очите е изсветлена, а кожата изглежда здрава и сияеща. Филтърът придава “топлина”, което прави негримираните лица да изглеждат плоски. Затова, ако искате да го използвате, нека да е на снимка, на която сте поне със спирала, руж и червило.

Други два филтъра, които ще заличат тъмните кръгове и петънцата по кожата, са Amaro и Hudson. Но докато омекотяват опушени очи и тежък грим, тези филтри карат начервените устни да изпъкнат. Sierra също “затопля” и придава “загар”, което не е подходящо, ако сте без грим.

Ако искате да акцентирате върху сияещата кожа, то подходящият филтър е Walden. Ако сте с цветен грим, той ще изглежда малко приглушен, но филтърът е идеален за очертаване и оцветяване в неутрално. Друг подобен филтър е Toaster. Името вероятно е достатъчно да се сетим, че добавя “изпечена”, златиста светлина на лицето. Най-добре е да сте в неутралната гама, но да сте очертали очите и устните, за да не се избледнеят.

Valencia добавя сходен до тоновете на оригиналната ви снимка ефект, но придава на лицето и контурите топло докосване без да се намесва в грим визията ви. Идеален е, ако смятате, че изглеждате малко бледа.

За по-тъмни, изострени контури използвайте X-Pro II. Изберете го, когато искате гримът ви да изпъкне. Филтърът е удобен начин да поправите поизбледнял грим. Освежен вид пък ще постигнете с Earlybird.

Hefe е един от филтрите с най-висок контраст, затопля кожата, като ѝ придава бронзов тон. Тук сатурацията е висока, което прави филтъра идеален за цветен грим. Но трябва добре да сте прикрили несъвършенствата, защото иначе те ще излязат наяве. Подобен е Kelvin, който добавя златен нюанс на кожата, което го прави подходящ за лице без грим.

Nashville е със син оттенък, така че когато го използвате трябва да внимавате с какви нюанси сте гримирани. Неутралните цветове като таупе и каки могат да ви направят да изглеждате като болни, затова е най-добре да изберете топли цветове като праскова, розово, кафяво, за да изглежда кожата ви здрава. Цветове като сребърно и различните тонове синьо изглеждат най-добре, минати през Brannan, докато за бронзовия грим е подходящ Lo-fi.

Използването на правилния филтър в Instagram е истинско изкуство, с което можете да изглеждате ослепително на снимките си. Правилният филтър ще направи чудеса – недостатъците по кожата са омекотени, устните са леко замъглени, а кожата придобива този ефектен блясък като от пламък на свещ. С грешния филтър обаче може да си докарате вид, сякаш сте…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *