Кои са най-силните антиоксиданти?

Организмът е сложна “машина”, която трябва да поддържаме редовно. Ако някой от елементите в тази сложна конструкция спре да функционира правилно, балансът се губи, а за нас започват физическите страдания. Точно затова е препоръчително да полагате ежедневни грижи за своето тяло и емоционалното си здраве – двете са взаимосвързани и е важно да обръщате достатъчно внимание на всеки аспект, съветват от онлайн магазин Now Foods. 

За какво помагат антиоксидантите?

Често се налага и приемът на хранителни добавки, с помощта на които да си осигурите необходимите ви ценни вещества. Можете да ги взимате под формата на таблетки, на прах или в течно състояние – според предпочитанията. Антиоксидантите са сред продуктите, които се свързват с множество ползи, сред които са: 

  • способността им да унищожат свободните радикали при оксидативен стрес, причиняващи сериозна вреда на организма. Тези ценни вещества са молекули, които играят ролята на противо-окислители и помагат за възстановяването на увредените клетки;
  • предпазват от сърдечно-съдови заболявания – ако има недостиг на антиоксиданти в организма ни, това повишава значително риска от появата на хипертония, исхемична болест на сърцето и др.; 
  • предотвратяват увреждането на ДНК-то – оксидативният стрес би могъл да доведе и до подобни сериозни последици, които с приема на подходящите хранителни добавки, биха могли да бъдат елиминирани. 

Антиоксидантните продукти са необходими, за да имате крепко здраве и да водите по-добър живот. Ще ги откриете под формата на суплементи в течно състояние и под формата на таблетки. 

Антиоксиданти

Кои се определят като най-мощни? 

Препарати като антиоксидантите са достатъчно силни, за да неутрализират свободните радикали, които са главен виновник за появата на ракови заболявания. Като най-силни се определят витамин Е, мелатонин, аскорбинова киселина (витамин Ц), коензим Q10 и алфа-липоевата киселина. Веществата, които помагат да се разгърне действието на всички тези елементи, са селенът и цинкът, налични и под формата на хранителни добавки. 

Как да си ги набавите чрез храната?

В естествено състояние те се намират в най-големи количества в храни като натуралния шоколад, боровинките, артишока, ягодите, годжи берито, червеното цвекло, боба, спанака, ядките, рибата и др. Добре е да се стремите да включите всички тези продукти в дневното си меню, за да не лишавате тялото си от толкова важните за него антиоксиданти. Ако все пак не съумявате да хапвате редовно всички тези вкусотии, е препоръчително да заложите на хранителните добавки, в които има достатъчни количества против окислители. 

Организмът е сложна “машина”, която трябва да поддържаме редовно. Ако някой от елементите в тази сложна конструкция спре да функционира правилно, балансът се губи, а за нас започват физическите страдания. Точно затова е препоръчително да полагате ежедневни грижи за своето тяло и емоционалното си здраве – двете са взаимосвързани и е важно да обръщате достатъчно…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *